Affiliate Marketing in turism si cum poti castiga bani din asta

 

 

profDe multe ori cand auzi ca exista totusi persoane care se intretin din venituri castigate prin Internet ( scriam aici despre asta si dadeam exemplul celor de la Clovis), si nu este vorba despre o escrocherie ieftina, ai tendinta sa fii circumspect si sa te intrebi ce fac acele persoane pentru a avea succes. Primul lucru pe care trebuie sa il stabilesti este un obiectiv concret si sa crezi in pasiunea pe care o ai. Atata timp cat castigi bani, dar nu faci ce-ti place, nemultumirile in legatura cu job-ul pe care il ai, cu programul pe care il respecti, cu seful se vor inmulti treptat si te vor acapara.

Datorita platformelor de afiliere, cum sunt 2Parale sau Profitshare, un blogger poate castiga sume destul de bune prin promovarea produselor si serviciilor unui advertiser, de la care primeste comision pentru asta. Chiar si in domeniul turismului, poti sa te asociezi cu un advertiser pentru a fi platit cand serviciile sale, recomandate de tine, ajung sa fie apreciate si utilizate de publicul tau tinta.

Daca in vanzarile de produse, acest tip de metoda a luat amploare inca din 2013, in marketingul afiliat pentru turism situatia este deocamdata relativ incerta. Pentru a promova anumite destinatii devacanta trebuie sa calatoresti mult, sa scrii continut credibil in acest sens, sa faci o promovare cat mai reusita pe retelele de socializare si sa-ti convingi cititorii ca ceea ce le oferi merita intr-adevar atentia si investitia din partea lor.

In turism, votul de incredere nu inclina in favoarea blogurilor inca, ci mai cu seama a retelelor sociale, ca de exemplu in cazul Facebook, unde vacantele pe care le vezi la prieteni au tendinta sa te imbie mai usor sa mergi si tu in acelasi loc. Mai mult, conform statisticilor, peste 80% dintre persoanele care aleg o destinatie de concediu o fac pe baza recomandarilor primite de la cunoscuti si prieteni. In acest context, daca ai un blog specializat pe nisa respectiva, trebuie sa dai dovada de multa perseverenta, sa obtii trafic considerabil pe paginile articolelor publicate, sa te asociezi cu un advertiser din turism de mare credibilitate si sa demonstrezi cu imagini si informatii cat mai bine argumentate ca ceea ce recomanzi e cel mai bun serviciu posibil.

Avand in vedere rezultatele excelente obtinute de marketingul afiliat in Romania in ultimii trei ani, se preconizeaza ca un urmatorii ani inclusiv nisa Turism va constitui o buna sursa de venit pentru cei care stiu sa ofere continut pertinent in aceasta directie.

 

Sursa: manafu.ro